News.ua


Шольц назвав пропозиції Путіна перед Самітом миру «несерйозними»

Июнь 15
18:35 2024

Канцлер Німеччини Олаф Шольц назвав пропозиції російського диктатора Володимира Путіна щодо умов миру в Україні «несерйозними» та такими, що спрямовані на відволікання уваги від Саміту миру у Швейцарії.

Як передає Укрінформ, про це глава німецького уряду заявив в інтерв’ю німецькому телеканалу ZDF.

«Всі знають, що це – несерйозна пропозиція, але вона має відношення до мирної конференції, яка проходить у Швейцарії. Водночас Путін також показав, у чому він насправді зацікавлений – класичне імперіалістичне завоювання територій. Для цього він використав велику військову силу, розпочав жорстоку війну, а також змирився з тим, що сотні тисяч російських солдатів загинули або були серйозно поранені заради його імперіалістичної мрії», — сказав Шольц.

За його словами, саме тому запропоноване Путіним – «це не та пропозиція, яка може спрацювати».

«Важливо, щоб для України був справедливий і чесний мир. І Україна повинна бути в змозі не підписуватися під будь-яким диктатом Путіна, а діяти у власних інтересах», — наголосив канцлер.

Він також прокоментував можливість запрошення Росії на другий мирний саміт, назвавши таку ідею «правильною».

Читайте також: Зеленський на зустрічі з віцепрезиденткою США: Путін намагається розширити війну

«На цій конференції йдеться про те, щоб закласти основи, щоб на наступній конференції ми могли говорити про мир за межами тих питань, які зараз обговорюються в Швейцарії… І саме тому це – дипломатичний паросток, який ми зараз поливаємо, щоб він виріс більшим. І тоді, звичайно, перспектива полягає в тому, що в кінцевому підсумку має відбутися конференція і мирні переговори, які працюватимуть на користь України. І тоді все прийде до того, що Росія також має бути присутня», — сказав Шольц.

Читайте також: Чіткий сигнал Путіну: Шольц про $50 мільярдів Україні від заморожених активів РФ

Як повідомлялося, лідер країни-агресора РФ Володимир Путін, виступаючи в міністерстві закордонних справ РФ, знову повторив, що нібито «готовий до мирних переговорів», але для цього Україна має вивести свої війська з усіх окупованих росіянами регіонів, які Кремль називає «територією РФ», і повідомити про відмову від вступу в НАТО.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

ІТ-армія атакує російські банки та «Мир»: деталі

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua