News.ua


Сенатори США оприлюднили деталі законопроєкту з допомогою на $60 мільярдів для України

Февраль 05
03:34 2024

Американські сенатори оприлюднили деталі двопартійного законопроєкту на основі запиту президента США щодо додаткового фінансування на потреби нацбезпеки, в тому числі на підтримку України та Ізраїлю.

Про це повідомляє телеканал CNBC, передає Укрінформ.

«Довгоочікуваний законопроєкт передбачає виділення $60,1 млрд на допомогу Україні, $14,1 млрд для Ізраїлю та $20,2 млрд на посилення безпеки на кордоні США», — вказується в повідомленні.

Крім того, документ передбачає фінансування гуманітарної допомоги на операції в Червоному морі та на Тайвані. Загальний обсяг коштів, передбачених цим законопроєктом становить $118,2 млрд.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні президент США Джо Байден вніс до Конгресу запит щодо виділення допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню на суму понад $105 млрд.

Відтоді в Сенаті точилися переговори, зокрема стосовно міграційної реформи та посилення кордону США, що мало розблокувати пакет зовнішньої допомоги. Нова угода приблизно відповідає пропорціям, визначеним у запиті президента США.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Ворог за добу 44 рази обстріляв прикордоння Чернігівщини та Сумщини

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua