News.ua


Санкції проти Медведчука: Верховний Суд просить пояснень представника Президента

Сентябрь 15
19:35 2021

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду продовжив розгляд справи щодо оскарження указу Президента України № 64/2021 про застосування санкцій до Віктора Медведчука.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Верховний Суд України.

Сьогодні КАС ВС продовжив розгляд справи № 9901/73/21 за позовною заявою Віктора Медведчука, у якій оскаржено указ Президента України від 19 лютого 2021 року № 64/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 лютого 2021 року «Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» у частині застосування цих санкцій до позивача.

Під час судового засідання колегія суддів заслухала пояснення представників позивача і представника відповідача.

Також суд звернув увагу представника третьої особи – Служби безпеки України – на правові наслідки відмови відповідальними особами СБУ в допуску представників позивача до ознайомлення з документами з грифом «Для службового користування» та вчергове рекомендував вирішити це питання.

Крім цього, суд запропонував представнику Президента України надати письмові пояснення щодо процедури розгляду та ухвалення РНБО рішення про застосування санкцій до позивача.

На наступному судовому засіданні, яке відбудеться 20 жовтня 2021 року о 15:00, Верховний Суд продовжить заслуховувати пояснення сторін.

Читайте також: Медведчуку ще на два місяці продовжили домашній арешт

Як повідомляв Укрінформ, 19 лютого РНБО застосувала санкції проти 19 юридичних осіб та восьми фізичних осіб. У тому списку є Віктор Медведчук та його дружина Оксана Марченко. Секретар РНБО Олексій Данілов зазначив, що санкції щодо подружжя — за статтею «фінансування тероризму».

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

КАби влучили в термінал "Нової пошти" в Харкові: є загиблий і 9 поранених

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua