News.ua


Саме Україна має вирішити, коли можливо почати діалог з Росією — президент Євроради

Июнь 16
03:54 2024

Будь-який майбутній діалог з Росією має ґрунтуватись на міжнародному праві, а також на праві України вирішувати, коли саме це буде можливим.

Про це президент Європейської Ради Шарль Мішель заявив на першому пленарному засіданні Глобального саміту миру, передає кореспондент Укрінформу.

«Мир потребує діалогу. Будь-який майбутній діалог з Росією має ґрунтуватися на міжнародному праві, і саме Україна має вирішити, коли це стане можливим», — відзначив президент Євроради.

Він вважає, що єдиним дороговказом до досягнення справедливого миру є міжнародне право та Статут ООН, водночас на прямий напад на глобальний порядок, заснований на правилах, необхідно відповісти консолідовано. «Нам потрібна глобальна відповідь. Ми всі маємо зробити вибір. Чи дозволимо ми світу скотитися назад, чи станемо сильними і підемо вперед назустріч міжнародному праву та його фундаментальним принципам», — додав Мішель.

За його словами, ця війна — більше, ніж атака на безпеку Європи, це напад на саму ідею Європи та спроба затягнути у темне минуле, у світ ядерного протистояння та «драматичної продовольчої нестабільності».

Мішель також назвав погрози Росії застосувати ядерну зброю абсолютно неприйнятними та безвідповідальними.

Читайте також: Президент Кенії: Агресія РФ проти України — невиправдана, але Москва має бути за столом переговорів

Як повідомляв Укрінформ, на швейцарському курорті Бюргеншток у суботу, 15 червня, стартував перший Саміт миру. На саміті обговорюватиметься ядерна безпека, продовольча безпека та гуманітарний вимір – обмін полоненими та повернення викрадених українських дітей.

Фото: KEYSTONE/EDA/POOL/Michael Buholzer

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Держоператор тилу переходить на нові стандарти пально-мастильних матеріалів

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua