News.ua


Росія робила все, щоб багато лідерів не доїхали до Саміту миру — Зеленський

Июнь 17
02:58 2024

Росія робила все, щоб багато лідерів не доїхали до Глобального саміту миру.

Про це заявив Президент  України Володимир Зеленський під час пресконференції за підсумками Глобального саміту миру у Бюргенштоці.

«Росія робила все, щоб багато лідерів не доїхали до Саміту», – сказав Зеленський.

Він додав, що «ми не хочемо миру за лаштунками, а прагнемо справедливого миру».

За його словами, Росію запросять до перемовин тоді, коли вона буде готова йти до миру, заснованого на Статуті ООН. «Але ми бачимо, що Росії не потрібен справедливий мир», – вважає Президент України.

Глава Української держави також назвав історичними помилками Росії окупацію Криму та Донбасу, повномасштабне вторгнення, а також спроби РФ зірвати зусилля світу щодо встановлення справедливого миру. Саме так він розцінив так звані мирні ініціативи Путіна, які полягають у тому, аби Україна віддала свої території, і навіть ті, які вона контролює.

Таким чином, на думку Зеленського, все, що Путін до цього говорив про реальне бажання закінчити війну, помножено на нуль. «Тобто це велика помилка, яка для нас корисна», – зазначив глава Української держави.

Читайте також: На Саміті миру одностайно підтримали позицію України про захист продовольчої безпеки — Свириденко

«На саміті майже всі говорили, що одним цим меседжем Путін передав всьому світу, що всі його попередні заявив про реальне бажання закінчити війну помножені на нуль», – зазначив Зеленський.

Під час пресконференції Зеленський наголосив, що всі учасники саміту підтримали територіальну цілісність України. «Тому що не буде тривалого миру без територіальної цілісності», – зауважив він.

Як повідомляв Укрінформ, на швейцарському курорті Бюргеншток 15-16 червня проходив перший Саміт миру. На ньому обговорювалася ядерна безпека, продовольча безпека та гуманітарний вимір – обмін полоненими та повернення викрадених українських дітей. Результати саміту будуть передані Росії.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Посол України очікує позитивних змін у відносинах з Індонезією після формування нового уряду

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua