News.ua


росія готується до тривалої війни в Україні та нових наступів – Столтенберг

Декабрь 17
00:08 2022


Керівництво рф готується до тривалої війни в Україні, тож усі країни-члени НАТО, які підтримують Київ, повинні надалі надавати зброю ЗСУ, допоки путін не зрозуміє, що не здатний перемогти на полі бою.

Про це сказав в інтерв’ю агентству AFP генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг, передає Укрінформ.

«Ми не повинні недооцінювати рф, росія планує тривалу війну», — зауважив глава Альянсу.

За його словами, наразі не видно ознак, щоби путін відмовився від своєї мети отримати контроль над Україною.

Читайте також: Столтенберг застерігає від заморожування війни в Україні

«Ми бачимо, що вони (росіяни – ред.) мобілізують більше сил, вони також готові понести багато втрат, вони намагаються отримати більше зброї та боєприпасів», — додав Столтенберг.

У цьому контексті він висловив переконання, що путін готовий продовжувати війну з новими наступальними операціями.

Союзники по НАТО на чолі зі США надіслали в Україну зброю на мільярди доларів, і це допомогло Києві змінити свої позиції у бойових діях, зазначається в публікації.

«Скоріше за все, ця війна закінчиться за столом переговорів, як і більшість воєн», — сказав Столтенберг. Водночас, він підкреслив, що будь-яке рішення має забезпечити «перевагу України як суверенної, незалежної нації». Найшвидший спосіб досягти цього – підтримати Україну зброєю, «щоби путін розумів, що він не може перемогти на полі бою та мусить сісти й вести переговори сумлінно».

Читайте також: Глава МЗС Нідерландів та генсек НАТО обговорили збільшення поставок зброї Україні

Столтенберг також підтвердив, що зараз ведуться дискусії про поставки систем Patriot в Україну, які посилять здатність протиповітряної оборони України.

«Ми ведемо діалог між союзниками щодо додаткових систем, але стає все більш важливим переконатися, що всі системи, які поставляються, є функціональними», — додав він.

Крім того, глава альянсу повідомив, що країни-члени НАТО нарощують виробництво боєприпасів, щоби поповнити власні запаси, з яких постачалася допомога Україні. У короткостроковій перспективі це означає збільшення кількості робочих змін на заводах, а з часом – розширення закупок із сигналом довгострокового попиту для виробників.

Столтенберг назвав нинішню війну «найнебезпечнішою кризою» для безпеки в Європі з часів Другої світової війни.

«Це ключовий момент для безпеки», — додав він.

Читайте також: США після нової масованої атаки рф пообіцяли Україні додаткові засоби ППО

Як повідомляв Укрінформ, США як один з основних донорів оборонного озброєння для України серед країн Північноатлантичного альянсу, а також у так званому форматі «Рамштайн» прискорили процес укладання контрактів на постачання озброєнь для власного й українського арсеналу.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Міненерго спростувало російські фейки про енергетику, АЕС та тривалі відключення світла

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua