News.ua


Рада може ухвалити закон про військову поліцію до кінця липня — голова комітету ВР

Июнь 26
13:12 2024

Верховна Рада України може до кінця липня ухвалили в цілому законопроєкт про військову поліцію.

Про це заявив голова комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності Сергій Іонушас в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Через збільшення строків подання правок до другого читання законопроєкт парламент зможе ухвалити не раніше кінця наступного місяця», — заявив депутат.

Він додав, що військова поліція створена для військових, про військових, щодо військових.

«Повноваження військової поліції не поширюються на цивільних громадян, вони поширюються лише на військовослужбовців та резервістів, які перебувають на зборах (вони прирівняні до військовослужбовців — ред.)», — зазначив Іонушас.

Читайте також: Реформа БЕБ: комітет Ради схвалив до другого читання фінальну версію законопроєкту

Він додав, що у разі правопорушень з боку представників Територіальних центрів з комплектації (далі — ТЦК) юрисдикція військової поліції буде на них поширена як на військовослужбовців.

«Повноваження військової поліції буде поширена на представників ТЦК, якщо вони вчинять ті чи інші правопорушення, чи злочини, оскільки вони є військовослужбовцями», — підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада України підтримала у першому читанні законопроєкт про створення військової поліції.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У ДТЕК заявили, що всі електростанції підлягають відновленню, але роботи займуть роки

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua