News.ua


Президент Чилі заявив про неприпустимість викрадання Росією українських дітей

Июнь 16
16:35 2024


Президент Чилі Габрієль Борич наголосив на необхідності термінових заходів для захисту цивільних під час війни і на неприпустимості дій Росії щодо викрадення українських дітей.

Про це він сказав під час пресконференції на Саміті миру у Швейцарії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Діти всюди мають бути захищені. Ми не можемо допускати, щоб будь-яка країна відбирала або викрадала дітей, як це зараз робить Росія з українськими дітьми. Цивільні не повинні страждати. Нам потрібні термінові дії для захисту їхніх прав, бо вони не можуть чекати», — заявив Борич.

На його переконання, Глобальний саміт миру є початком важливого процесу, адже вперше лідери з усіх континентів зібралися, щоб обговорити мир, а не війну.

«Цей саміт є маяком надії та каталізатором для сприяння міцному мирному діалогу. Ми повністю підтримуємо спільне комюніке, яке ми схвалили, і мета цього зібрання дійсно важлива», — сказав Борич.

Він наголосив, що «лише дотримання міжнародного права та захист прав людини можуть забезпечити мир». Поважання міжнародного права та прав людини є основоположними принципами спільного життя, які стосуються і України, і будь-якого іншого конфлікту у світі.

Читайте також: Усі учасники Саміту миру підтримали територіальну цілісність України — Зеленський

«Найближчі кроки цього саміту є вирішальними. Ми прагнемо, щоб Росія і Україна найближчим часом розпочали діалог з повагою до територіальної цілісності України, міжнародного права та твердою відданістю правам людини як фундаментальному стандарту. Ми, Чилі, продовжуватимемо підтримувати цей процес для досягнення миру та запобігання подальшим конфліктам», — заявив президент.

Читайте також: Чилі долучиться до гуманітарного розмінування України

Як повідомляв Укрінформ, раніше Габрієль Борич заявив, що Чилі засуджує російську агресію проти України та планує долучитися до гуманітарного розмінування після завершення війни.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Apple випустила операційну систему iOS 18 beta 2 для розробників і додала нові функції

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua