News.ua


Прем’єр Ірландії: Україна має таке ж право на свою незалежність та цілісність, як і всі

Июнь 16
14:32 2024


Україна має таке ж право на свою територіальну цілісність та незалежність, як і всі інші держави світу, тож не допустимо толерувати подвійні стандарти, коли дехто не несе відповідальності за порушення міжнародного права.

Таку думку висловив прем’єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс на заключній пленарній сесії Глобального саміту миру в Швейцарії, передає кореспондент Укрінформу.

«Україна має такі ж права на свою територіальну цілісність та суверенітет, як і всі ми. Якщо ми не наполягатимемо на цьому для України, ми не можемо очікувати цього для себе. Якщо ми повернемося до глобальної системи, де організуючим принципом є сила, то незалежність, якою ми користуємося сьогодні як вільні нації, опиниться під серйозною загрозою» , — заявив ірландський глава уряду.

Гарріс наголосив, що це екзистенційне питання, оскільки всі народи всіх континентів є суб’єктами єдиного міжнародного права.

«Прикро, що жорстоке вторгнення Росії в Україну інколи характеризується як щось, що повинно турбувати виключно Європу, як щось, що може нацькувати глобальний Південь та Північ один на одного», — стверджує він.

За словами Гарріса, не можна діяти за подвійними стандартами, коли деякі держави не несуть відповідальності за порушення міжнародного права.

Читайте також: МЗС Чехії: Саміт у Швейцарії — потужна підтримка мирного плану України, а не обговорення миру

«Існує проста істина: Росія незаконно вторглася в Україну. Вона продовжує піддавати український народ жорстокому нападу. Вона вчинила незліченні злочини проти людяності, в тому числі вбивства і викрадення дітей. Вона продовжує атакувати цивільне населення і цивільну інфраструктуру, намагаючись зламати волю українського народу», — деталізував прем’єр Ірландії.

Він також привітав увагу цього саміту до питання про тисячі українських дітей, які були насильно вивезені, викрадені та забрані у їхніх батьків.

Як повідомлялося, учасники Глобального саміту миру підтверджують, що міжнародне право та Статут ООН мають бути основою для встановлення справедливого миру в Україні.

Фото: МЗС Швейцарії 

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Генсек РЄ пообіцяв призначити спецпредставника у справах українських дітей — віцепрезидентка ПАРЄ

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua