News.ua


Прем’єр Ірландії назвав «історичним кроком» обговорення членства України в ЄС

Июнь 27
16:26 2024

Прем’єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс назвав початок переговорів про членство України в ЄС «історичним кроком вперед» та запевнив у продовженні підтримки України «стільки часу, скільки це буде потрібно».

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це глава ірландського уряду сказав журналістам перед початком засідання Європейської ради у Брюсселі у четвер.

«Дуже радий, що сьогодні ми робимо історичний крок у тому плані, що Європейська рада обговорюватиме членство України в Європейському Союзі, після міжурядової конференції, яка відбулася останніми днями», — зазначив Гарріс.

За його словами, він з нетерпінням чекає на Президента України Володимира Зеленського у Брюсселі у четвер, «що є ще одним символом солідарності, яку Євросоюз продовжуватиме демонструвати з Україною стільки часу, скільки це буде потрібно на тлі вторгнення Росії».

Читайте також: Кілька минулих тижнів принесли добрі новини для України — президент Євроради

Як повідомлялося, сьогодні в Брюсселі розпочинається дводенна зустріч Європейської ради, яка визначить шлях розвитку ЄС на наступні п’ять років та керівний склад ключових європейських інституцій. Одним із ключових питань саміту буде продовження військової та фінансової підтримки України у боротьбі проти російської агресії

Президент Володимир Зеленський прибув до Брюсселя для участі у засіданні Європейської ради та підписання трьох безпекових угод.

Перед початком засідання Європейської ради Зеленський повідомив, що головними темами обговорень за його участі стануть наступні кроки у переговорах про вступ України до Європейського Союзу та військова підтримка з боку європейських партнерів.

Фото: МЗС Швейцарії 

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Ізраїль відреагував на погрози Ірану щодо «війни на знищення»

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua