News.ua


Порти та пункти пропуску: Шмигаль провів розмову з новим прем’єром Румунії

Июнь 27
16:25 2023


Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив з новопризначеним прем’єр-міністром Румунії Марчелом Чолаку розширення логістичних можливостей між державами.

Про це Шмигаль повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Обговорили розширення логістичних можливостей між нашими державами. Маємо потенціал збільшення транзиту втричі за рахунок розвитку пунктів пропуску, поромних переправ і морських та річкових портів. Запропонував опрацювати відповідні кроки на рівні урядів із застосуванням усіх найкращих європейських практик. Зокрема, з впровадженням спільного митного контролю, обміном баз даних та інших заходів», — написав він.

Читайте також: Румунія може спрямувати частину прибутків енергокомпаній на підтримку енергосектора України

Шмигаль подякував за позицію уряду Румунії щодо підтримки вступу України в ЄС і НАТО, а також за допомогу на всіх рівнях під час повномасштабної війни.

«Очікуємо на подальший тісний діалог на користь наших країн», — підкреслив Шмигаль.

Як повідомлялося, парламент Румунії 15 червня висловив вотум довіри новому уряду країни на чолі з прем’єр-міністром Марчелом Чолаку.

До цього президент Румунії Клаус Йоганніс призначив лідера Соціал-демократичної партії Марчела Чолаку головою нового уряду в межах угоди про ротацію прем’єр-міністрів, що має на меті забезпечити політичну стабільність у країні.

Фото: Шмигаль/Телеграм

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

США вперше розмістять у Японії винищувачі-невидимки F-35

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua