News.ua


Порошенко припускає, що його літак можуть посадити в іншому аеропорту

Январь 16
18:50 2022

Народний депутат, експрезидент Петро Порошенко повідомив, що прибуде літаком 17 січня до Міжнародного аеропорту «Київ» у Жулянах, але не виключає, що цей літак можуть посадити в іншому аеропорту.

Про це він заявив на брифінгу у Варшаві 16 січня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я думаю, що все буде добре. Я лечу разом з вами. Не буду поруч летіти на якомусь окремому чартері. Ми з вами летимо лоукостом. Це круто. Чи можуть його посадити в іншому аеропорту? Так, можуть. І вони спеціально дуже уважно вивчають досвід Протасевича, де що та куди садити, літак Wizz Air вони можуть посадити. Але я дуже сподіваюся, що цього не станеться”, — сказав Порошенко українським журналістам.

Читайте також: «Чи боюся я?»: Порошенко пояснив, чому його не арештують

Він також відповів на запитання про те, чи підготував собі “тривожну валізу”: “Чи зібрав “тривожний чемоданчик»? Не зібрав. Не збираю. І збирати не буду. Я людина така, що твоя поведінка програмує майбутнє. Якщо ти готуєшся до перемоги, то отримаєш перемогу. А якщо будеш готуватися до «чемоданчика», то буде тобі «чемоданчик». І вам не раджу їх збирати”, — сказав політик представникам ЗМІ.

Читайте також: Суд з обрання запобіжного заходу Порошенку буде відкритим – ДБР

Як повідомляв Укрінформ, раніше Порошенко заявляв, що повернеться в Україну із закордонної поїздки 17 січня, аби з’явитися в суді. Він відбув за кордон 17 грудня.

20 грудня виконувач обов’язків генпрокурора Олексій Симоненко підписав повідомлення про підозру експрезидентові Порошенку у справі про постачання вугілля з окупованих територій.

До Печерського районного суду Києва було внесено клопотання про застосування щодо Порошенка запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За даними ДБР, Порошенко підозрюється у тому, що, “діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з-поміж представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР».

Читайте також: Акцію у день повернення Порошенка біля аеропорту планують провести мирно

У вересні-листопаді 2021 року у цьому провадженні повідомлено про підозру ще одному із чинних народних депутатів та колишньому міністру енергетики.

Вони підозрюються у купівлі за державні кошти в ОРДЛО вугілля. На думку слідства, своїми діями фігуранти поставили енергетичну сферу України у залежність від Російської Федерації та терористичних організацій, що, своєю чергою, підірвало економічну безпеку держави у 2014-2015 роках, позбавило можливостей для диверсифікації джерел постачання енергоресурсів, а також надало РФ ширші можливості для подальшого втручання у внутрішні справи України і ведення проти неї підривної діяльності.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Лучшие фильмы с Майком Тайсоном – ТОП-8 появлений боксера в кино и сериалах

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua