News.ua


Польща завершує підготовку безпекової угоди з Україною — Туск

Июнь 28
08:12 2024

Варшава завершує підготовку безпекової угоди з Києвом.

Про це заявив у четвер польським журналістам у Брюсселі перед засіданням Європейської ради глава польського уряду Дональд Туск, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми завершуємо підготовку безпекової угоди з Україною”, — поінформував Туск.

Глава польського уряду зазначив, що перед засіданням Євроради він також має важливу зустріч з Президентом України Володимиром Зеленським, що стосується двосторонніх польсько-українських відносин.

За його словами, сьогоднішній день є “дуже важливим як для Польщі, так і для України”.

Туск підкреслив, що він доклав максимум зусиль для прийняття Євросоюзом політики нових пріоритетів, що стосується безпеки, боротьби з нелегальною міграцією і захисту зовнішніх кордонів ЄС із Росією і Білоруссю завдяки інвестуванню у їх зміцнення. На його переконання, це посилить безпеку польського кордону і дасть змогу ефективно протидіяти нелегальній міграції на кордоні з РБ.

Туск підкреслив, що ЄС у безпековій угоді з Україною взяв на себе зобов’язання, про які йшлося останнім часом. На його переконання, ці “зобов’язання мають важливе символічне значення”.

Читайте також: Україна підписала безпекові угоди з Литвою та Естонією

Відповідаючи на запитання, чи ці зобов’язання ЄС щодо України не є заслабкими, Туск підкреслив, що “якби вони були слабкими і не мали великого значення, то президент Зеленський не приїхав би сьогодні особисто брати участь у цій урочистості”.

Він зазначив, що завжди можна очікувати на більше, але не потрібно нарікати, оскільки у питанні підтримки України ЄС в останні роки значно просунувся уперед.

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі Україна і ЄС підписали двосторонню угоду про співробітництво у сфері безпеки.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Для протидії КАБам потрібен дозвіл на застосування ATACMS по аеродромах на території РФ — Зеленський

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua