News.ua


Польща і Чехія очікують від Угорщини засудження російських злочинів в Україні

Апрель 29
20:45 2022

Польща і Чехія не погоджуються з позицією Угорщини щодо агресії рф в Україні й очікують на однозначне засудження Будапештом дій кремля.

Про це під час спільної пресконференції у Варшаві заявили глави урядів Польщі і Чехії Матеуш Моравецький та Пьотр Фіала, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми очікуємо з боку Угорщини, Будапешта, однозначної і дуже рішучої позиції щодо засудження російських злочинів в Україні. Це дійсно дуже важлива умова, тому що не можна закривати очі на те, що там відбувається”, — підкреслив Моравецький.

За його словами, формат Вишеградської групи (Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина) існує, але потрібно дуже чітко прояснити питання, пов’язані з агресією росії проти України.

“Сьогодні ми принципово не згодні з позицією Угорщини щодо України”,- констатував польський прем’єр.

Читайте також: Зеленський назвав фейк про намір Польщі захопити частину України «інформаційною ракетою» рф

Чеський прем’єр Фіала також підкреслив, що Прага намагатиметься переконати Будапешт, щоб ця позиція була «чіткою, зрозумілою і відповідною до того, що вважається доцільним, щоб засудити те, що Росія робить в Україні”.

Моравецький повідомив, що спільно з Фіалою ухвалене рішення звернутися до Єврокомісії про виділення нових коштів на підтримку українців, які втекли від війни і перебувають на території інших країн, зокрема Польщі і Чехії.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Глава НБУ подтвердил планы ввести лимиты для переводов с карты на карту

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua