News.ua


Поки неможливо сказати, коли саме відбудеться зустріч Зеленського і путіна — Подоляк

Март 30
16:26 2022

Поки неможливо сказати, коли саме відбудеться зустріч Президента України Володимира Зеленського і президента рф володимира путіна, російьска сторона має дати відповідь на українські пропозиції, а далі питання логістики.

Про це сказав радник голови Офісу Президента України, член української переговорної делегації Михайло Подоляк під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Напрацьований пакет документів, з яким ми вже виступаємо, і пропозиції, які ми надали російській стороні, вони (напрацьовані документи — ред) вказують про те, що в принципі можна вже починати готуватись до зустрічі президентів. Коли саме це відбудеться — питання логістичне скоріше. Росіянам треба подивитись наші пропозиції, дати попередню відповідь на них, зараз йде постійно праця в онлайн-форматі робочих підгруп, які уточнюють позиції», — сказав Подоляк.

Він додав, що українська сторона вважає готовим пакет документів, ключовий — договір про безпекові гарантії, який вирішує питання війни і миру.

«Певно ми можемо виходити на розуміння, що у найближчий час буде зустріч президентів, саме коли — сказати неможливо, тому що це вже питання логістичне», — зауважив Подоляк.

Як повідомлялося, 29 березня в Стамбулі відбувся очний раунд переговорів між українською та російською делегацією. Після нього українська делегація виступила з рядом пропозицій для припинення російсько-української війни, серед яких – підписання міжнародного договору про гарантії безпеки України.

Фото: ОП

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Шольц закликає ЄС надати більше грошей для прийому біженців з України

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua