News.ua


Подоляк про «стеження за українськими дипломатами в Молдові»: Це спроба РФ посварити Київ і Кишинів

Февраль 12
18:14 2024

Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк заявив, що інформація про нібито стеження за українськими дипломатами в Молдові — це спроба Росії посварити Київ та Кишинів.

Про це повідомляє NewsMaker, передає Укрінформ.

Подоляк в інтерв’ю TVR Moldova прокоментував інформацію про те, що Служба інформації та безпеки (СІБ) нібито стежить за українськими дипломатами в Молдові, підозрюючи їх у намірі дестабілізувати ситуацію в країні.

«Ці повідомлення можна вважати виключно примітивною та вже традиційною для російських спецслужб спробою запустити інформаційну кампанію для дискредитації, зіткнення двох країн, щоб вони робили взаємно образливі заяви тощо… Це банальна, примітивна і абсолютно в стилі Російської Федерації спроба запустити спеціальну інформаційну операцію, яка мала призвести до якихось негативних публічних проявів», — заявив Подоляк.

За його словами, між Молдовою та Україною «дуже теплі, довірчі відносини», країни мають прямі комунікації на різних рівнях між урядовими органами.

Читайте також: Подоляк назвав умови для переговорів із Росією

NewsMaker писав раніше, що наприкінці минулого року молдовська журналістка Наталія Морарь, посилаючись на інформацію своїх джерел у спецслужбі України, розповіла, що напередодні Євросаміту, який пройшов 1 червня 2023 року в Бульбоаці, за розпорядженням СІБ у Молдові відкрили секретну справу про шпигунство.

За словами Морарь, до списку осіб СІБ, які нібито готували дестабілізацію під час саміту, увійшли й українські дипломати. Після порушення кримінальної справи, як стверджує Морарь, за українськими дипломатами та членами їхніх сімей нібито розпочали стеження.

Читайте також: Влада Молдови — про уламки дрона біля кордону з Україною: Агресія РФ ставить під загрозу континент

Посол України у Молдові Марко Шевченко спростував цю інформацію, назвавши її недостовірною.

Він додав, що співробітники посольства стеження не помічали.

Як повідомляв Укрінформ, очільник Генштабу Румунії Влад Георгіце заявив у середу, що якщо Росія виграє війну проти України, наступною «мішенню» може стати Молдова.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Швейцарські розробники створили інноваційний морський дрон, що стріляє торпедами на 3000 км

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua