News.ua


Остін і Галант обговорили деескалацію на кордоні Ізраїлю й Лівану

Июнь 26
03:00 2024


Глава Пентагону Ллойд Остін і міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант обговорили шляхи зменшення напруженості на кордоні Ізраїлю й Лівану, а також ситуацію в Газі та протидію викликам з боку Ірану.

Про це повідомив у вівторок під час пресбрифінгу речник Міністерства оборони США генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Міністр Ллойд Остін прийняв у Пентагоні міністра оборони Ізраїлю, Йоава Галанта, обговоривши зусилля щодо деескалації напруженості вздовж ізраїльсько-ліванського кордону, збільшення гуманітарної допомоги жителям Гази, спільної протидії атакам на Ізраїль з боку Ірану та підтримуваних ним сил, а також протидії дестабілізуючій діяльності на всьому Близькому Сході»,- зауважив представник Міноборони США.

При цьому, Остін підтвердив непохитну відданість США безпеці Ізраїлю, про що свідчать, зокрема, американська підтримка під час атаки Ірану 13 квітня, а також допомога на суму понад $14 мільярдів для Ізраїлю.

Водночас Остін підкреслив, що провокації ліванської Хізбалли загрожують втягнути ізраїльський і ліванський народ у війну, якої ніхто з них не хоче.

Глава Пентагону також підтвердив пріоритетність питання звільнення заручників, утримуваних ХАМАСом, включно з американськими громадянами. Остін підкреслив, що принципова дипломатія є єдиним способом запобігти подальшій ескалації напруженості в регіоні.

Читайте також: Нові бойові дії на кордоні Ізраїлю та Лівану призведуть до катастрофи — Бербок

Міністр оборони США також закликав міністра Галанта подвоїти зусилля щодо захисту палестинських цивільних осіб та гуманітарних працівників у Газі. Сторони, крім того, обговорили можливості покращити розподіл гуманітарної допомоги палестинським цивільним жителям.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок державний секретар США Ентоні Блінкен провів зустріч у Вашингтоні з міністром оборони Ізраїлю Йоавом Галантом, обговоривши ситуацію навколо сектору Гази, безпеки Ізраїлю та викликів з боку Лівану.

Фото: Ariel Hermoni/IMoD

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Цены на продукты в Украине: что за год подорожало больше всего

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua