News.ua


“Невчасність дострокових виборів” – локшина для електорату

Март 06
21:29 2017

"Невчасність дострокових виборів" – локшина для електорату

Липа ще не зацвіла, а вже уродила: аргументи “проти” дострокового розпуску парламенту суцільно липові. А “за” – натуральні.

Поточне скликання дна ще не сягнуло, але підгрібає. У грудні КМІС відрейтингував 12 соціальних інституцій України: від церкви (довіра 56.7%) до парламенту (довіра 5.3%). Парламент орган не тільки законодавчий, а й представницький. І кого ж він наразі представляє?

А за співвідношенням довіра-недовіра з результатом – 76.8 наш парламент поступився навіть російським ЗМІ (-73.9)! Майнула грішна думка: чи не здати його в оренду росіянам?

З таким балансом наш всенародний баласт мав би сором’язливо вибачитись та й піти з миром. Куди там!

Поганий той солдат, який не хоче стати генералом – поганий той депутат, який не хоче залишитись депутатом. А ще гірший той, який чіпляється за мандат наче воша за кожуха.

Та ось парадокс: цій Верховній Раді майже всі недовіряють, а за перевибори лиш близько половини. Звідки ножиці?

У загальному вимірі, люди бояться щоб не стало ще гірше. Спасибі владо: 25-тиліття “реформ” наче лихоліття – вкарбувало у свідомість знак рівності між “змінами” й “лихом”.

Граючи на породжених нею ж страхах, влада й підкидає жахливчики. Як аргументи проти позачергових виборів. Типові розглянемо.

Порадіємо хоч подумки, і уявимо, що лелеки принесли нам якісний виборчий закон. Хто ж не розуміє, що позачергові вибори тоді неминучі? Звідси й ідіосинкразія народних обранців на словосполучення “новий виборчий закон”. Звідси й саботаж.

А як не вдасться? То так і буде. Підтвердимо давнозвісне: “кожний народ має ту владу, на яку заслуговує”.

Борис БЕСПАЛИЙ для UAINFO

Источник: newsonline24

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Ультраправые надеются войти в историю на досрочных выборах во Франции

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua