News.ua


НАТО будує міст до членства України в Альянсі — постпред США

Июнь 27
22:53 2024

Країни НАТО намагаються побудувати міст до членства України в Північноатлантичному альянсі, хоча на саміті у Вашингтоні вона ще не отримає запрошення.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявила в четвер постійна представниця США при НАТО Джуліан Сміт відповідаючи на запитання The Washington Post під час організованого виданням обговорення пріоритетів НАТО в російсько-українській війні.

«Ми намагаємося, по суті, побудувати міст до членства, хоча Україна не отримає запрошення до Альянсу в липні цього року. Але ми наближаємо її до Альянсу, зосереджуючись на питаннях оперативної сумісності й модернізації, а також забезпечуючи необхідну координацію».

За словами Сміт, на саміті «будуть зроблені нові зусилля й започатковані нові ініціативи», які обговорюватимуться з президентом Володимиром Зеленським.

Читайте також: Країни НАТО відновлюють оборонне виробництво для допомоги Україні — постпред США

Причини, чому Україна не отримає запрошення, вона пояснила так: «Була б надзвичайно складна ситуація, якби ми приймали нового члена до НАТО в той час, як його кордони фактично оскаржуються, – сказала вона. – Тому зараз ми зосереджені на тому, щоб допомогти Україні вигнати Росію з її території і покласти край цій війні. Це наш головний пріоритет на даний момент».

По-друге, додала вона, перш ніж приєднатися до Альянсу, будь-який кандидат має здійснити низку реформ, необхідних для членства.

«Україна зробила неймовірну річ, – зазначила Сміт. – Вона реформується під час повномасштабної війни». При цьому за останні місяці «досягнуто певного прогресу, особливо в питаннях прозорості та підзвітності».

Але в НАТО вважають, що «Україні ще є над чим працювати на цьому фронті», наголосила постпред США.

Як повідомлялося Укрінформ у Вашингтоні 9–11 липня відбудеться саміт НАТО, який, за даними Держдепу, має підкреслити можливості для повної інтеграції України в західні структури, створити прямий та ефективний міст для її членства в Альянсі та обговорити шляхи для успіху України на полі бою.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Театр Франка представить Україну на фестивалі у Франції

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua