News.ua


На заморських територіях Франції почалися вибору до парламенту

Июнь 29
23:35 2024


У суботу розпочалося голосування на заморських територіях Франції, першими на дільниці пішли жителі крихітного французького архіпелагу Сен-П’єр і Мікелон, розташованого за 20 км на південь від канадського острова Ньюфаундленд. 

Як передає Укрінформ, виборчі дільниці там відкрились о 8-й ранку (о 12-й за Парижем), повідомляє Le Monde.

Трохи пізніше почалось голосування на французьких островах у Карибському морі та на південноамериканській території Французької Гвіани. Пізніше дільниці прийматимуть виборців на заморських територіях у Тихому океані, а потім в Індійському. У суботу голосуватимуть, зокрема, в Сен-Бартелемі, на Сен-Мартені, Гваделупі, Мартініці та у Французькій Полінезії.

Читайте також: Українці Франції перед першим туром виборів зібрали 81 підпис під Хартією підтримки України

Окрема увага буде прикута до Нової Каледонії, де дільниці відкриються о 22-й за Парижем.

На цих позачергових виборах соціологи та політики очікують значно вищу явку, ніж на парламентських виборах 2022 року, коли проголосували 47,51% виборців. Цього разу явка може сягнути або навіть перевищити дві третини зареєстрованих виборців.

Читайте також: Не здавайтесь, голосуйте: Макрон написав французам листа

Вибори на 577 місць до Національної асамблеї відбуваються у два тури. Обриси нового парламенту стануть зрозумілими після другого туру, який відбудеться через тиждень, 7 липня. Онлайн-голосування для громадян Франції, які проживають за кордоном, буде відкрите до четверга. Заявки на нього подали рекордні 410 000 осіб, як порівняти з 250 000, які голосували в такий спосіб у 2022 році. На материковій Франції дільниці відкриються в неділю о 8-й ранку. Право голосу мають близько 49 мільйонів французів.

Як повідомляв Укрінформ, у Франції ультраправе «Національне об’єднання» та його союзники випереджають лівий «Новий народний фронт» у передвиборчому опитуванні, а також набирають значно більше голосів, ніж президентська більшість.

Фото: andriano.cz / Shutterstock.com

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Сексуальні злочини російських військових в Україні розслідуватиме прокуратура Відня

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua