News.ua


На Сумщині окупанти вбивають мешканців і не дають забрати тіла — голова ОВА

Март 04
03:53 2022


У Тростянці Сумської області російські військові вбивають мирних мешканців і не дають забрати тіла з вулиці.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький, передає Укрінформ.

«Окупанти не дають можливості забирати тіла з вулиць. Близько 10 тіл мирних мешканців міста зараз привезли в лікарню — це ті, що вдалося забрати. Кількість убитих порахувати неможливо, тому що тіла на вулицях, між будинками, і місцеві мешканці, щоб прибрати їх з вулиць, забирають додому», — сказав він. 

За його словами, наразі ховати загиблих немає можливості, адже напередодні російські загарбники розстріляли похоронне бюро в Тростянці. Також через окупацію залізниці відсутня можливість і доставляти гуманітарні вантажі, вивезти людей та пригнати вагони-рефрижератори для зберігання тіл російських військових.

«Російські орки грабують і мародерять: усі продуктові магазини спустошені. Центральними вулицями Тростянця, наче в себе вдома, пересуваються росіяни: попереду БТР, а потім УРАЛ. Російські військові з автоматами патрулюють вулиці міста. Місцевим жителям виходити на вулицю небезпечно», — уточнює Живицький. 

Утім, зауважив голова ОВА, мешканці забезпечені їжею, хліб випікають, роздають і розвозять безкоштовно. В той час працюють і комунальні служби.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об’єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Німеччина, Польща та Чехія просять ЄС про фінансову підтримку для допомоги українським біженцям

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua