News.ua


Мир має базуватися на територіальній цілісності України — Санду

Июнь 16
06:46 2024

Молдова докладатиме зусиль для відновлення в Україні миру, який базуватиметься на територіальній цілісності та суверенітеті України.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила президентка Молдови Мая Санду під час пленарного засідання Саміту миру у швейцарському Бюргенштоці.

«Ми усі хочемо миру. Але що визначає мир? Ми знаємо, що не є миром. Капітуляція – це не мир. Окупація країни – це не мир. І це ніколи не може бути основою для миру. Хтось тут на цьому саміті вірить в те, що якщо відмовитися від частини своїх територій, то це забезпечить тривалий мир? Мир треба захищати усім нам. Ми потребуємо миру, який буде потужним. І ми маємо підтримувати Україну і далі на цьому шляху», — сказала вона.

Санду наголосила, що «Молдова й надалі докладатиме зусиль для відновлення миру в Україні, миру зі збереженням територіальної цілісності та суверенітету». «Молдова підтримує Формулу миру України», — додала вона.

Президентка Молдови також вказала на те, розширення Євросоюзу, «фундаментального проєкту миру», є запорукою тривалого миру.

«Я чітко хочу сказати: український мир – це мир Молдови. У цьому світі, який взаємопов’язаний, мир не може лише в одних країнах. У нас спільне майбутнє для всіх. Слава Україні», — завершила свій виступ Санду.

Читайте також: Мир в Україні має бути справедливим, без зміни кордонів — прем’єр Японії

Як повідомляв Укрінформ, на швейцарському курорті Бюргеншток в суботу вдень офіційно стартував перший Саміт миру за участі 100 делегацій – 92 країн і 8 міжнародних організацій.

Фото: KEYSTONE/EDA/POOL//Urs Flueeler

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Зеленський анонсував історичний для України тиждень

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua