News.ua


Міністр економіки Німеччини закликав Китай не обходити санкції ЄС проти Росії

Июнь 22
18:01 2024

Getty Images

Віцеканцлер Німеччини Роберт Хабек, який також є міністром економіки країни закликав Китай припинити перенаправлення експорту європейських товарів до Росії, які можуть бути використані у війні проти України.
Про це повідомляє Bloomberg.
«Якщо продукти, які використовуються у військовому комплексі, більше не будуть імпортуватися з Китаю, це також допоможе економічним відносинам між нашими двома країнами», — зазначив міністр.
Хабек додав, що торгівля Китаю з Росією минулого року зросла більш ніж на 40%, і що лише трохи більше половини цього зростання припадає на енергоносії, а решту становлять так звані товари подвійного призначення.
За словами віцеканцлера, він порушив це питання на переговорах з китайськими урядовцями після того, як вони поскаржилися на те, що Німеччина ускладнює китайські інвестиції в технологічний сектор, а також запроваджує жорсткіший контроль за експортом критично важливих товарів, таких як товари подвійного призначення.
Нагадаємо:
Міністр економіки Німеччини Роберт Хабек заявив, що запропоновані Європейським Союзом тарифи на китайські електромобілі не є «покаранням».
Економічна правда

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Європейська рада погодила призначення керівників ключових інституцій ЄС

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua