News.ua


Міністерка фінансів США спростувала закиди Путіна у «крадіжці» російських активів

Июнь 17
05:48 2024


Звинувачення Путіна у «крадіжці» російських активів категорично відкинула очільниця Міністерства фінансів США Дженет Єллен.

Про це повідомляє «Голос Америки», передає Укрінформ.

Майже 200 мільярдів доларів США знерухомлених російських державних активів залишаються замороженими в бельгійській фінансовій установі, яка отримує на них дохід. Дженет Єллен не бачить правових заперечень для використання цього доходу, на який Росія не має жодних прав.

«В жодному сенсі це не є крадіжкою. Російські активи залишаються в цій установі. Їх знерухомлено. Строк російських інвестицій вже сплив. Гроші Росії знаходяться у вигляді готівки, але на них нараховується дохід для установи, на яку Росія не має жодних прав», — заявила Єллен у програмі АВС This Week.

Читайте також: Німеччина готова передати Україні доходи від заморожених російських активів — Reuters

Як повідомлялося, минулого тижня «Велика сімка» узгодила виплату 50 мільярдів доларів Україні за рахунок доходів від заморожених російських активів. Путін назвав це «крадіжкою», додавши, що вона «не лишиться непокараною».

«Путін гадає, що наша коаліція розвалиться і ми не зможемо надати Україні потрібну допомогу, — сказала міністерка. — Та саме таким чином ми демонструємо, що маємо здатність і волю це робити».

Як повідомляв Укрінформ, перші кошти від заблокованих російських активів Україна зможе отримати вже у липні нинішнього року.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Росіяни за добу понад 2,4 тисячі разів обстріляли населені пункти Донеччини

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua