News.ua


«Ми розуміємо, що на кону»: Мішель запевнив у підтримці України з боку ЄС

Июнь 28
06:03 2024

Лідери ЄС та країн-членів мають постійно пояснювати європейським громадянам, що підтримка України є також підтримкою стабільного та процвітаючого європейського континенту у майбутньому.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив президент Європейської ради Шарль Мішель під час відкриття засідання Європейської ради у Брюсселі у четвер.

«Шановний Президенте, шановний Володимире, я хотів би сказати Вам, що ми знаємо і розуміємо, що стоїть на кону. Ми дуже вражені Вашим лідерством, а також політичною волею і мужністю народу України. Ми знаємо, що ви боретеся за свою свободу, ви боретеся за свою землю, за своє майбутнє, за своїх дітей, але ви також боретеся за наші спільні цінності і принципи», — сказав він.

Мішель наголосив, що потрібно пояснювати усім європейським громадянам важливість продовження підтримки України.

Читайте також: Кілька минулих тижнів принесли добрі новини для України — президент Євроради

«І ми повинні пояснити, я думаю, всьому ЄС, що, підтримуючи Україну, ми підтримуємо більш стабільний і процвітаючий європейський континент у майбутньому. Це також наш колективний обов’язок – пояснювати це знову і знову нашим європейським громадянам», — заявив він.

Президент Європейської ради вказав на те, що сьогоднішня зустріч відбувається у важливий момент та на тлі значного прогресу у підтримці України, зробленого в останні тижні. Передусім, мова йде про мирний саміт у Швейцарії, що був важливим для згуртування великої частини міжнародної спільноти на підтримку Статуту ООН, територіальної цілісності та суверенітету України. «Це – один з перших елементів, і ми сповнені рішучості підтримати вас, щоб після цієї зустрічі, яка відбулася в Швейцарії, були корисні подальші кроки», — сказав Мішель.

Читайте також: Україна і ЄС підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки

Крім того, у рамках G7 кілька тижнів тому було зроблено «кілька важливих кроків на підтримку України», а кілька днів тому було прийнято рішення про початок переговорів про членство України в ЄС. «Ви доклали багато зусиль, ви запровадили багато фундаментальних реформ», — зазначив президент Європейської ради.

Як вже повідомлялося, сьогодні в Брюсселі розпочалася дводенна зустріч Європейської Ради, яка визначить шлях розвитку ЄС на наступні п’ять років та керівний склад ключових європейських інституцій. Одним із ключових питань саміту буде продовження військової та фінансової підтримки України у її боротьбі проти російської агресії.

Президент Володимир Зеленьский прибув до Брюсселя для участі у засіданні Європейської ради та підписання трьох безпекових угод.

Перед початком засідання Європейської ради Зеленський повідомив, що головними темами обговорень за його участю стануть наступні кроки у переговорах про вступ України до Європейського Союзу та військова підтримка з боку європейських партнерів.

Фото: ОП

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

На кордоні з Румунією двоє чоловіків напали на прикордонника, той застосував зброю

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua