News.ua


Мецола: Новий склад Європарламенту продовжить курс на розширення ЄС та підтримку України

Июнь 28
10:21 2024

Новий склад Європейського парламенту, що був обраний два тижні тому під час європейських виборів, зможе ефективно продовжувати політику розширення ЄС та, зокрема, зусилля з підтримки України.

Таке переконання у Брюсселі перед початком роботи Європейської ради висловила президентка Європейського парламенту Роберта Мецола, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми дуже вітаємо той факт, що Президент Зеленський прибув сюди. Ми раді можливості продовжити роботу над розширенням ЄС, у тому числі у новому Європейському парламенті. Переговори з Україною і Молдовою щодо членства розпочалися. Ми чекали на це доволі тривалий час, і я не маю жодного сумніву, що наступний склад Європарламенту буде продовжувати рух цим шляхом», – заявила Мецола.

Вона зауважила, що під час європейських виборів громадяни країн ЄС надіслали чіткі сигнали, і завдання європейських інституцій – імплементувати ці послання та відобразити їх у стратегічному порядку денному ЄС. Це означає, що Євросоюз має приділити першочергову увагу посиленню власної конкурентоспроможності, зміцненню європейської безпеки й оборони, а також забезпечити, щоб ніхто з країн-членів або громадян ЄС не почувалися покинутим в процесі цифрової та зеленої трансформації.

«Наприкінці, щодо призначень. Ми сподіваємося сьогодні здійснити перший крок до погодження (ключових призначень – ред.) під час цієї Європейської ради. Як Європейський парламент ми готові приймати необхідні рішення», – додала Мецола.

Вона висловила сподівання, що лідери зможуть ухвалити рішення щодо призначення ключових керівників європейських інституцій сьогодні.

Читайте також: Кілька минулих тижнів принесли добрі новини для України — президент Євроради

Як повідомлялося, країни ЄС попередньо погодилися, що президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн та президент Європейського парламенту Роберта Мецола залишаться на своїх позиціях. Посаду президента Європейської ради може отримати колишній прем’єр-міністр Португалії Антоніу Кошта, виконання обов’язків високого представника ЄС з питань зовнішньої політики й безпеки може бути доручено керівниці уряду Естонії Каї Каллас. Втім, Європейська рада має прийняти остаточне рішення щодо цього, яке потім буде винесене на затвердження Європейського парламенту.

У Брюсселі 27 червня розпочалося дводенне засідання Європейської ради, одним з головних питань якого є посилення військової та економічної допомоги ЄС для України. На початку роботи Євроради лідери країн ЄС зустрілися з Президентом України Володимиром Зеленським.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Світ має бути якнайширше представлений у роботі заради миру — Президент

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua