News.ua


Мандат місії ОБСЄ поширюється на всю територію України – Лінде

Март 31
14:52 2021

Діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде привітала продовження мандату СММ ОБСЄ в Україні, заявивши, що він поширюється на всю територію України у межах її міжнародно визнаних кордонів.

Як передає Укрінформ, відповідна заява Анн Лінде опублікована на сайті ОБСЄ.

«Я вітаю досягнення консенсусу щодо бюджету та мандату найбільшої польової операції ОБСЄ – Спеціальної моніторингової місії в Україні. Місія відіграє критично важливу роль у зусиллях ОБСЄ з врегулювання конфліктів шляхом моніторингу та звітування про безпекову ситуацію в Україні та сприяння діалогу. Я повністю підтримую Місію у втіленні нею свого мандату на всій території України в межах її міжнародно визнаних кордонів», — заявила діючий голова ОБСЄ.

За словами Анн Лінде, спостерігачі СММ – «це очі та вуха ОБСЄ і міжнародної спільноти». «Сьогоднішнє рішення дозволить їм і надалі сприяти зменшенню напруженості та зміцненню миру, стабільності та безпеки в Україні», — додала вона.

Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ) Яшар Халіт Чевік також привітав продовження строку дії мандата Місії. «Одноголосне рішення 57 держав-учасниць ОБСЄ про продовження строку дії мандата ще на один рік сигналізує про незмінну підтримку СММ ОБСЄ та відданості зниженню напруженості, забезпеченню миру, стабільності та безпеки в Україні», — заявив він.

Читайте також: МЗС вітає продовження мандата місії ОБСЄ в Україні і нагадує про Крим

Як повідомляв Укрінформ, Постійна рада ОБСЄ у середу продовжила мандат Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні ще на один рік – до 31 березня 2022 року. Також делегації 57 країн-учасниць схвалили бюджет Спеціальної моніторингової місії на новий річний період – з 1 квітня 2021 року по 31 березня 2022 року.

 Фото: Magnus Hjalmarson Neideman/TT

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Громадян РФ не пускатимуть до Чехії без біометричного паспорта

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua