News.ua


Лубінець: росіяни тримали наших захисників у «одиночках», бо боялися їх

Сентябрь 22
23:52 2022


Уповноважений Верховної Ради України із прав людини Дмитро Лубінець заявив, що росіяни тримали українських захисників у одиночних камерах, бо боялися їх.

Про це він заявив у ефірі українських телеканалів, відповідаючи на питання, передає кореспондент Укрінформу.

«Так, їх (українських захисників – ред.) боялися, бо вони – символи. Тобто, з одного боку, вони (росіяни – ред.) розуміли, що вони (українські військові – ред.) – символ мужності для України, — захисники Маріуполя, які по всім військовим канонам, давно мали б здатися, — а вони трималися», — заявив чиновник.

Читайте також: Операцію з обміну полоненими проводили одночасно у чотирьох країнах — Буданов

За його словами, росіяни не можуть зрозуміти, як так можна себе поводити, як поводили себе ці українські військові.

«І вони (росіяни – ред.) одразу розуміють, що вони (українські військові – ред.) – символ тепер боротьби усього українського народу, (то думають, що – ред.), їх (наших громадян – ред.) треба морально поламати – навіть не фізично. Тому до хлопців застосовували і тортури, і фізичне насильство, і ми це масово спостерігаємо», — уточнив він.

Читайте також: Полонені українці думали, що їдуть на етап чи чергове судилище – Монастирський

Як зазначив Лубінець, коли росіяни побачили, що це не діє на наших військових, то намагалися засунути їх у одиночні камери, та просто створити їм умови, щоб люди зійшли із розуму.

Окремо він, говорячи про обмін, який відбувся у середу, сказав, що емоції тоді всіх переповнювали.

«Коли хлопці вчора казали, яка там ситуація на фронті, то я навіть дістав телефон, (відкрив – ред.) діпстейт (сайт DeepStateMAP, мапа війни в Україні – ред.), і показував їм. І вони навіть йшли там по кожній області, поставили питання, хто де командуючий, а де стоїть наразі «Азов», скільки їх там тощо», — поінформував Лубінець.

Читайте також: Процес обміну наших громадян з рф надалі ставатиме ефективнішим — Лубінець

Як повідомлялося, 21 вересня в результаті обміну вдалося повернути з російського полону понад 200 українських захисників, у тому числі 124 офіцерів, а також 10 іноземців. російській стороні повернули підозрюваного у державній зраді України Віктора Медведчука та ще 55 військових рф.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Львівські хірурги зробили унікальну операцію дівчинці, в якої пальці рук були збільшені у чотири рази

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua