News.ua


Країни НАТО ще не досягли консенсусу щодо надання Україні запрошення на вступ — Столтенберг

Июнь 15
14:18 2024

Для надання Україні запрошення на вступ до НАТО потрібен консенсус усіх країн-членів, а його ще не досягнуто. Натомість вже є консенсус у питаннях військової допомоги.

Як передає Укрінформ, про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в ефірі телемарафону «Єдині новини», відповідаючи на запитання, чи може Україна сподіватися отримати запрошення на вступ до Альянсу на саміті у Вашингтоні.

«Усі ми погоджуємося, що Україна стане членом НАТО і підтримуємо рух України до Альянсу. Потрібно мати натівське озброєння, відповідати натівським стандартам, створити оборонні інституції. І ми будемо працювати разом, допомагатимемо Україні на шляху до НАТО. Та для надання запрошення потрібен консенсус, а ми ще не досягли консенсусу у справі надання запрошення, але досягли консенсусу у справі військової допомоги. Потрібно працювати у цьому напрямку», – розповів Столтенберг.

Крім того, за його словами, НАТО зробить висновки з агресії Росії проти України.

«Нам потрібно створити більші запаси озброєння. Після закінчення холодної війни ми їх скоротили. У ХХI сторіччі війна дуже змінилася. Тепер війна комбінована з дронами – потрібно застосовувати нові технології, робити висновки з одержаних уроків. Ми домовилися разом з українцями створити спільний центр підготовки у Бидґощі (Польща). Ми разом з українцями: вони вчитимуться у нас, а ми у них», – заявив Столтенберг.

Читайте також: Столтенберг про ультиматум Путіна: Це не Україна має виводити свої війська

Як повідомляв Укрінформ, союзники по НАТО на саміті у Вашингтоні мають погодити довгострокову військову допомогу для України на рівні, що був досягнутий з початку російського вторгнення. З 2022 року Україна отримувала від країн Альянсу військове обладнання на суму до 40 мільярдів євро щорічно.

Фото: НАТО

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

ІТ-армія атакує російські банки та «Мир»: деталі

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua