News.ua


Комюніке за підсумками Саміту миру відкрите для приєднання — Президент

Июнь 17
00:01 2024

Президент Володимир Зеленський висловив сподівання, що до спільного комюніке про основи миру приєднається ще більше країн.

Про це він сказав на пресконфренції у Швейцарії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Комюніке відкрите. І є країни, які зараз думають щодо приєднання, у них є відповідні консультації вдома… Є різні країни з різними думками, і ми повинні поважати думку кожного і кожної, якщо вони не є окупантами… І тому потенційна кількість (країн, які приєднаються до спільного комінюке — ред.) буде збільшуватися», — сказав Зеленський.

Він також очікує, що країни, які не були представлені на Саміті миру на найвищому рівні, також приєднаються до спільного комюніке.

На думку Президента, та кількість країн, які вже приєдналися, – це «дуже серйозний результат». «Я вважаю, що це дуже успішно», — додав він.

Щодо країн, які не приєдналися до комюніке, Зеленський зауважив: «У них є свій погляд на війну в Україні. Їм дуже складно. Довгий вплив Радянського Союзу на стосунки, на відносини з цими людьми — все це має вплив. Але правда все одно знайде двері до будь-кого».

Читайте також: Саміт миру засвідчує, що міжнародна підтримка України не слабшає — Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, на швейцарському курорті Бюргеншток 15-16 червня проходить перший Саміт миру. На ньому обговорюється ядерна безпека, продовольча безпека та гуманітарний вимір – обмін полоненими та повернення викрадених українських дітей. Результати саміту будуть передані Росії.

Учасники Саміту миру у спільному комюніке, яке оприлюднив Офіс Президента, наголосили на неприпустимості використання ядерної зброї в Україні, неприпустимості використання продовольчої безпеки як зброї та заявили про необхідність повного обміну військовополоненими.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Голова Вінницької ОВА написав заяву про відставку — Кабмін погодив

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua