News.ua


Київ став центром тяжіння міжнародної політики — Кулеба

Февраль 04
06:47 2022

Візити до України прем’єр-міністрів Британії, Польщі, Нідерландів, президента Туреччини та глав МЗС низки країн свідчать, що наша країна стає активним учасником міжнародної політики.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив в ефірі програми “Право на владу” телеканалу «1+1».

“Такої дипломатичної активності в Києві, як зараз, не було ніколи. Це не манна небесна, а результат роботи. Перетворити Київ на центр тяжіння — це конкретний результат роботи. Це результат України”, — сказав міністр.

Він наголосив, що ключова тема переговорів — стратегічні гарантії безпеки України: “Як стратегічно вирішити питання безпеки — ось тема, яка присутня на всіх наших переговорах“.

За словами глави МЗС, Україна доводить, що є державою, яка здатна захищати себе навіть в умовах, коли двома гарантами її безпеки є український солдат і український дипломат.

Читайте також: Поразка Заходу в Україні буде чітким сигналом всьому світу – Кулеба

“99 відсотків цих візитів — гості привозять із собою конкретну безпекову чи фінансову підтримку, крім слів. Або такі рішення ухвалюються одразу після повернення. Наприклад, прем’єр-міністр Польщі повернувся й одразу прийняв рішення про передачу нам нового озброєння. Чехія ухвалила рішення на наш запит, і наступного тижня три міністри — Чехії, Словаччини та Австрії — перебуватимуть у Києві”, — зазначив Кулеба.

Очільник української дипломатії додав, що наступного тижня чекає в Україні колег із Франції та ФРН.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

США вперше розмістять у Японії винищувачі-невидимки F-35

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua