News.ua


Китай вважає, що в «українській кризі» не повинно бути переможців і переможених

Апрель 03
18:51 2024

Китай вважає, що в російсько-українській війні не повинно бути переможців і переможених та закликає не дискредитувати його «звичайні» відносини з Росією.

Про це на брифінгу сказав речник МЗС КНР Ван Веньбінь, коментуючи телефонну розмову лідерів Китаю і США, передає власний кореспондент Укрінформу.

Зауваживши, що позиція Китаю стосовно «української кризи» (так у КНР називають війну — ред.) послідовна, чітка і прозора, Ван зазначив, що існує ризик подальшого загострення «кризи», тому слід докладати зусиль для деескалації та припинення конфлікту шляхом переговорів, а не війни.

«У політичному врегулюванні не повинно бути переможців і переможених, натомість має панувати мир. Китай продовжуватиме відігравати конструктивну роль для досягнення цієї мети», — сказав дипломат.

За його словами, Китай не є тим, хто створив конфлікт, не бере в ньому участі й ніколи не передавав жодній воюючій стороні зброю чи військове обладнання.

«Ми не прагнули і не шукатимемо вигоди від конфлікту, а інші країни не повинні дискредитувати та нападати на звичайні відносини між Китаєм і Росією та не повинні підривати законні права Китаю і китайських компаній», — заявив речник МЗС КНР.

Читайте також: США застерегли Китай від будьяких спроб допомогти Росії у війні проти України

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден провів у вівторок телефонну розмову з лідером КНР, обговоривши низку важливих питань, у тому числі необхідність для Китаю утриматися від підтримки оборонно-промислової бази РФ.

Фото: ЕPA

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Apple і Meta обговорили партнерство в галузі АІ — WSJ

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua