News.ua


Катар готовий вивчити механізми для досягнення мирного рішення — прем’єр на Саміті

Июнь 16
08:59 2024

Катар тримає усі канали зв’язку відкритими для того, щоб працювати над подоланням гуманітарних наслідків війни, а також готовий вивчити механізми, які забезпечать участь усіх сторін з метою досягнення мирного рішення, що базуватиметься на міжнародному праві.

Своїми очікуваннями від Глобального саміту миру у вступній промові на першому пленарному засіданні поділився прем’єр-міністр Катару шейх Тамім бін Хамад Аль Тані, передає кореспондент Укрінформу.

«Я з нетерпінням чекаю на дискусії, які стануть результатом цього саміту, та на вивчення відповідних механізмів, які забезпечать участь усіх сторін у конструктивному діалозі з метою досягнення мирного рішення відповідно до міжнародного права та Статуту Організації Об’єднаних Націй», — заявив Аль Тані.

За його словами, слід поважати суверенітет і територіальну цілісність держав, а також підтримувати колективне зобов’язання вирішувати міжнародні суперечки мирними засобами.

«Держава Катар прагне тримати канали зв’язку відкритими для того, щоб працювати над подоланням гуманітарних наслідків цього конфлікту», — сказав він.

Саме тому Катар організував переговори в Досі за участю української та російської сторін з метою обговорення возз’єднання українських дітей з їхніми сім’ями в Україні, нагадав Аль Тані. «Ці зусилля на сьогодні вже призвели до возз’єднання 34 дітей з їхніми сім’ями. І ми продовжуємо працювати над возз’єднанням багатьох інших», — додав він.

Він підкреслив, що Катар підтримує ініціативи України в галузі охорони здоров’я, освіти та продовольчої безпеки.

«На міжнародному рівні ми відіграли ключову роль у пом’якшенні глобальної енергетичної кризи, що виникла внаслідок цього конфлікту. Ми працюємо над підтриманням стабільності поставок, обсягів та цін на світових ринках, швидко збільшуючи експорт скрапленого природного газу до європейських країн», — відзначив прем’єр Катару.

Читайте також: Зеленський зустрівся з еміром Катару

Нагадаємо, будь-яке замороження конфлікту в Україні не призведе до миру, але стане передумовою для нової загарбницької війни. Саме тому Україна потребує всеохоплюючого та стійкого миру з дотриманням принципів Хартії ООН, які є важливими для всіх країн світу. Про це під час виступу на Саміті миру заявила Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Фото: KEYSTONE/EDA/POOL//Urs Flueeler

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Звезда Сумерек Паттинсон рассказал о своем первом отцовстве

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua