News.ua


Heineken продав свої активи у Росії

Август 25
11:38 2023


Нідерландський виробник пива Heineken оголосив про продаж своїх активів у Росії.

Про це повідомляється на сайті компанії, передає Укрінформ. 

«Heineken оголошує про завершення угоди з продажу своєї діяльності в Росії Arnest Group. Угода отримала всі необхідні схвалення та завершує процес, який Heineken розпочав у березні 2022 року щодо виходу з Росії, зазнавши очікуваних загальних збитків у 300 мільйонів євро», — заявили у компанії.

Ціна купівлі 100% акцій Heineken у Росії склала 1 євро. Всі інші активи, включаючи сім пивоварень в Росії, перейдуть до нових власників. На них протягом шести місяців буде припинено виробництво пива під брендом Amstel (бренд Heineken було виведено з Росії у 2022 році). 

Наголошується, що ніякі інші міжнародні бренди не будуть ліцензовані в Росії, за винятком 3-річної ліцензії для деяких невеликих регіональних брендів, які необхідні для забезпечення безперервності бізнесу та безпечного схвалення угод. 

Heineken також не надаватиме підтримку бренду та не отримуватиме доходів, роялті чи дивіденти з Росії.

Читайте також: Австрійський страховик Uniqa виходить із Росії

Угода також зобов’язує покупця погасити внутрішньогрупову заборгованість російського бізнесу перед Heineken у розмірі 100 млн євро.

Arnest Group взяла на себе відповідальність за 1800 співробітників Heineken в Росії, надавши гарантії працевлаштування на наступні три роки.

«Ми завершили наш вихід з Росії. Останні події демонструють значні проблеми, з якими стикаються великі виробничі компанії під час виходу з Росії. Хоча це зайняло набагато більше часу, ніж ми сподівалися, ця угода забезпечує засоби до існування наших співробітників і дозволяє нам залишити країну відповідальним чином», — заявив гендиректор Heineken Дольф ван ден Брінк.

Компанія працювала на ринку Росії з 2002 року, коли купила першу броварню в Санкт-Петербурзі. Heineken належить сім пивоварень у країні. 

Як повідомляв Укрінформ, нідерландський пивоварний концерн Heineken визнав, що все ще працює в Росії і навіть представляє нові напої.

Дозвіл на запуск нових продуктів російському підрозділу видавався зі штаб-квартири Heineken. Це було необхідно для того, щоб знайти нового покупця та уникнути банкрутства.

У компанії заявляють, що сам бренд Heineken негайно прибрали з російського ринку. Але якби нові продукти не замінили його, це могло б означати кінець російського підрозділу і понад 1 700 співробітників залишилися би без роботи.

Читайте також: H&M з листопада відновлює роботу в Україні

Крім того, існувала загроза притягнення до відповідальності для місцевих керівників, адже умисне доведення підприємства до банкрутства є кримінальним злочином.

Минулого року компанія Heineken Russia представила нові напої. Крім варіантів Amstel, були також і безалкогольні напої.

У попередній заяві Heineken говорилося, що рішення були ухвалені місцевими менеджерами в Росії, але тепер компанія визнає, що минулого року запустила нові продукти в Росії з дозволу голландського головного офісу.

Heineken пояснив запуск нових брендів у Росії необхідністю пошуку покупця бізнесу.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Как правильно гулять — health info

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua