News.ua


Графіки відключень будуть дещо більшими: в "Укренерго" дали прогноз на кілька тижнів

Июнь 16
22:47 2024

Getty Images

Декілька наступних тижнів ситуація в енергосистемі буде набагато важчою, в окремі години пікового споживання графіки відключень будуть досить суттєвими.
Про це повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.
За його словами, графіки відключень світла будуть дещо більшими з 11:00 до 23:00, аніж у решту часу доби. І так триватиме, орієнтовно, до кінця липня, зазначив Кудрицький,
«Це пов’язано з особливостями ремонту на енергоблоках атомних електростанцій. Тому треба готуватися до того, що десь місяць-півтора графіки будуть з нами, будуть присутні в нашому житті. І вони можуть бути, особливо у вечірні години, у години пікового споживання, скажімо так — досить суттєвими», — заявив він.
Також Кудрицький додав, що на тривалість відключень глобально впливають три фактори:
«Це ремонти атомних електростанцій, які традиційно проводяться влітку. Це величини імпорту. І це погода, яка впливає на споживання».
Читайте також: Скільки будемо без світла? Усе, що треба знати про відключення електроенергії
Нагадаємо:
За вказівкою «Укренерго», стабілізаційні відключення у понеділок, 17 червня, планують застосовувати протягом усього дня, з 08:00 до 24:00.
Досить реально, що взимку українці можуть отримувати п’ять-шість годин світла на день, але все буде залежати від обставин.
З 24 червня критична інфраструктура отримає пріоритет в електропостачанні, а решта електроенергії буде розподілена рівномірно між областями.
Якщо Росія продовжить повітряні атаки по електростанціях в Україні, то, за найгіршим сценарієм, взимку українці можуть проводити до 20 годин на день без електрики й опалення.
Економічна правда.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У Чорному та Азовському морях чергують дев’ять кораблів РФ, три з них — носії «Калібрів»

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua