News.ua


Голова Верховної Ради розпочав офіційний візит до Туреччини

Май 15
04:31 2024

У Туреччині розпочався офіційний візит Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, метою якого є поглиблення стратегічної співпраці між Україною та Туреччиною.

Візит розпочався з церемонії покладання квітів у мавзолеї Ататюрка в Анкарі, повідомляє кореспондентка Укрінформу в Туреччині.

«Україна успішно протидіє масштабній російській збройній агресії та як стратегічний партнер Туреччини продовжує докладати зусиль для встановлення безпеки в Чорноморському регіоні заради життя та процвітання прийдешніх поколінь», — написав Стефанчук в книзі почесних відвідувачів Аниткабіру.

В Анкарі спікер ВР проведе низку двосторонніх зустрічей і переговорів, зокрема, із головою Великих національних зборів Туреччини Нуманом Куртулмушем.

Як повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради, метою візиту є поглиблення стратегічної співпраці між Україною та Туреччиною, розширення міжпарламентського співробітництва, а також подолання негативних наслідків російської агресії, що загрожує стабільності та розвитку у Чорноморському регіоні.

Також під час зустрічей будуть порушені теми реалізації Формули миру Президента України Володимира Зеленського, відбудови України, зокрема, залучення Туреччини до процесу реконструкції.

Читайте також: Україна і Туреччина підписали угоду, яка спрощує спільну торгівлю

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів схвалив проєкт закону про ратифікацію угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною.

Фото: Вадим Сарахан

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Президентка Словенії прибула до Києва і вшанувала пам’ять полеглих воїнів

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua