News.ua


ФРН має разом з іншими надати Україні танки – глава Мюнхенської безпекової конференції

Январь 19
12:10 2023

Німеччина має разом з іншими союзниками та партнерами скоординовано передати Україні бойові танки.

Про це голова Мюнхенської конференції з безпеки заявив в інтерв’ю Укрінформу.

«Я вважаю, що ми повинні прийняти пропозиції Європейської ради з міжнародних відносин про те, що Німеччина має бути частиною консорціуму, де всі країни, які мають танки Leopard у своїх Збройних силах, передають їх, разом навчають солдат тощо», — сказав посол.

Він висловив припущення, що такий процес може розпочатися під егідою зустрічі в Рамштайні, яка відбудеться 20 січня.

Хойсген нагадав, що Берлін протягом останнього року вже відступав від визначених ним самим «червоних ліній» і заборон. Це стосувалося, зокрема, газопроводу «Північний потік-2», введення економічних санкцій, що ФРН не постачатиме зброю в Україну.

Читайте також: Стефанчук подякував Франції за рішення про передачу танків Україні

«А сьогодні ми в авангарді санкцій, ми припинили імпорт газу з росії, ми поставили багато зброї. П’ятого січня ми домовилися про поставку БМП Marder. Сподіваємось, тепер Німеччина перетне наступну «червону лінію» і приєднається до консорціуму, що поставляє бойові танки Leopard», — сказав Хойсген, який від самого початку підтримував постачання Україні танків.

Як повідомлялося, до цього часу глава німецького уряду вагається з прийняттям відповідного рішення, але останнім часом тиск на Берлін зростає з боку країн, які готові передати свої танки Leopard і потребують для цього дозволу Німеччини.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Зеленський пообіцяв висновки щодо деяких урядовців: Буде окрема розмова в Києві

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua