News.ua


Фахівці із кібербезпеки мають бути у кожній держустанові — депутат

Декабрь 14
22:07 2023


В Україні необхідно зробити так, щоб у кожній державній установі були фахівці з кібербезпеки.

Про це у програмі Укрінформу «Самохвалов запитує» заявив голова підкомітету з кібербезпеки Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони Олександр Федієнко, відповідаючи на питання, що потрібно посилити щодо української кібероборони.

«Якщо ми кажемо про держсегмент, то ми маємо запровадити певні фахові речі — такі, як фахівці з кібербезпеки у кожній держустанові. На жаль, у нас такого немає, це треба визнати», — заявив він.

Окремо народний депутат сказав, що неправильно, коли в Україні, наприклад, сталася атака на якесь міністерство, а всі інші міністерства про це не знають. «Має бути єдиний механізм реагування на всі ці історії», — зазначив парламентарій.

Депутат висловив думку, що якщо говорити про держсегмент, то держава не має регулювати будь-що у бізнес-середовищі.

«Я дуже до цього негативно ставлюся. Але при цьому я розумію, що якщо говорити про те, що від роботи якихось бізнес-підприємств залежать держустанови у частині кібербезпеки, то тоді держава має право саме у частині кібербезпеки… не втрутитися у роботу цього підприємства, а контролювати питання виконання загального питання кібербезпеки», — вважає Федієнко.

Відповідаючи на питання про його ставлення до «Дії», представник ВР поінформував, що у нього поки що немає негативного досвіду з її застосуванням із точки зору того, що він був скомпрометований через «Дію» чи що вона заважає йому жити.

Парламентарій висловив переконання, що в Україні потрібно і надалі розвивати цифровізацію.

«Скомпрометувати цифровий документ значно складніше, ніж скомпрометувати паперовий», — переконаний Федієнко.

Читайте також: Росія та Китай здійснюють більшість кібератак на вибори у світі — канадська розвідка

Як повідомлялося, генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що Україна довела, що кіберсфера є складовою сучасної війни та глобального суперництва.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Ирина Билык прокомментировала смерть Антона Смецкого

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua