News.ua


Експорт зерна з України: у Стамбулі офіційно відкрили Спільний координаційний центр

Июль 27
16:02 2022


У Стамбулі відбулося офіційне відкриття Спільного координаційного центру, який опікуватиметься вивезенням зерна та іншого продовольства з портів України Чорним морем.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на TRT Haber.

«Неможливість вивезення зерна з України створила серйозний ризик для безпеки через голод і нелегальну міграцію в усьому світі, особливо на Близькому Сході та в Африці. Тому виникла необхідність створити коридор на морі для безпечної доставки у стислі терміни понад 25 млн тонн зерна, яке очікує в українських портах, до країн, які цього потребують», — сказав на відкритті міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар.

Читайте також: Кубраков розповів, кораблі яких країн експортуватимуть зерно з України

Зазначається, що у центрі будуть постійно працювати цивільні та військові представники від України, ООН, Туреччини та росії.

«Важливим і відкритим показником рішучості було те, що всі сторони негайно направили своїх представників до Стамбула наступного дня після підписання угоди. У цьому контексті ми сподіваємося, що робота Спільного координаційного центру прокладе шлях до сталого мирного середовища. Ми висловлювали вже і говоримо за кожної нагоди, що ми виступаємо за мир, спокій і діалог», — сказав міністр.

Читайте також: Україна перейде до плану «Б», якщо росія обстрілюватиме порти — Кубраков про експорт зерна

Як повідомляв Укрінформ, у Стамбулі розпочав роботу Спільний координаційний центр, який здійснюватиме моніторинг роботи «зернових коридорів» відповідно до угоди про експорт продовольства з портів України, підписаної в Стамбулі 22 липня.

Фото: trthaber.com

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Бурштынская ТЭС не подлежит восстановлению

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua