News.ua


Економістка озвучила найболючіші санкції для економіки РФ

Июль 02
14:18 2024

Найболючіші санкції щодо Росії — це ті, що націлені проти її тіньового танкерного флоту, якою країна перевозить свою нафту.
Про це заявила віцепрезидентка Київської школи економіки Еліна Рибакова в інтерв’ю Forbes Ukraine.
«Зараз, гадаю, найнеприємніші санкції — проти танкерного флоту РФ. Тут потрібно докладати більше зусиль. До війни близько 80% російської нафти, яка йшла морем, обслуговувалося західними судами. А з весни 2022 року РФ почала збирати нові судна. І зараз уже понад 70% російської нафти, яка йде морем, припадає на так званий тіньовий танкерний флот», — розповіла вона.
На організацію тіньового флоту РФ витратили до 10 мільярдів доларів. За словами економістки, якщо проти суден Росії вводять санкції, то вони не будуть нікому потрібні і їх неможливо буде продати.
«Цей захід дуже важливий, це великий тиск на бюджет РФ. Танкери виробляють довго, і їх у світі не так багато, є конкуренція», — зазначила Рибакова.
Якщо в результаті РФ перейде з «тіньового флоту» на «звичайний», то за ним потрібен контроль, щоб ціна на нафту не перевищувала встановлену стелю.
Іншими дієвими санкціями, на думку економістки, є обмеження доступу до критичних компонентів для її військово-промислового комплексу, які виробляють лише кілька західних компаній, та санкції проти російських портів, що обмежать взаємодію з компаніями, чиї судна заходили до цих портів.
Нагадаємо:
Економіці Росії ще далеко до кризи, але якщо ціни на нафту кратно впадуть, то вона однозначно почнеться.
Загальний дохід російських компаній у 2023 році впав на 36% — до 814 трлн руб, що випливає з даних аналітичного порталу Федеральної податкової служби Росії (ФПС).
Економічна правда.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Польща і Словаччина не мають наміру відправляти свої війська в Україну — президенти

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua