News.ua


Двох мешканців Херсонщини за участь у псевдореферендумі засудили до 5 років за гратами

Февраль 14
10:19 2023


До 5 років позбавлення волі засуджені двоє мешканців Херсонщини, які брали участь у проведенні псевдореферендуму — вони як члени незаконно створеної «виборчої комісії» ходили по домівках місцевих мешканців і роздавали їм «бюлетені».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

«Визнано винними двох мешканців сіл Новоолександрівка та Борозенське Бериславського району у колабораціонізмі… їх засуджено до 5 років позбавлення волі», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у суді довели, що обвинувачені добровільно брали участь у проведенні так званого «референдуму» щодо виходу зі складу України та приєднання до рф тимчасово окупованої території Херсонської області.

Впродовж 23-27 вересня 2022 року вони як члени незаконно створеної «виборчої комісії» ходили по домівках місцевих мешканців і роздавали їм «бюлетені» для проведення незаконного голосування. Після цього передавали використані «бюлетені» так званій «голові» виборчої комісії для подальшого підрахунку та оголошення так званих результатів.

Читайте також: Колаборантку з Балаклії засудили до шести років в’язниці з конфіскацією майна

Обох затримали після звільнення Збройними силами України території Херсонщини.

Також засуджених позбавлено права обіймати посади в органах державної влади та займатися діяльністю, пов’язаною з виборчим процесом строком на 10 років.

Досудове розслідування здійснювалось УСБ України в Херсонській області.

Як повідомляв Укрінформ, в Херсонській облраді зауважили, що більшість людей, які дали згоду на роботу в «виборчих комісіях» для проведення так званого референдуму, були ідентифіковані.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Ukraine Facility |

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua