News.ua


Дві третіх експорту зброї Німеччини йдуть в Україну

Июнь 30
11:52 2024

Обсяг експортних ліцензій на військову техніку, виданих урядом Німеччини в першій половині 2024 року, становив щонайменше 7,48 мільярда євро, переважна більшість із них була призначена для України.
Про це йдеться у відповіді Міністерства економіки Німеччини на запит депутата Бундестагу від ультралівої партії «Альянс Сари Вагенкнехт» (BSW) Севіма Дагделена, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на агентство DPA.
За офіційними даними, з 1 січня по 18 червня уряд Німеччини схвалив постачання військових товарів за кордон на суму щонайменше 7,48 мільярда євро. З них на зброю припадає 5,52 мільярда євро, а на інше військове обладнання — 1,96 мільярда євро.
Загальний показник на 30% перевищує вартість зброї, експортованої в першому півріччі 2023 року. При цьому майже дві третини експорту — 65%, або 4,88 мільярда євро — призначені для України.
До п’ятірки найбільших одержувачів німецької зброї також увійшли Сінгапур (1,21 мільярда євро), Індія (153,75 мільйона євро), Саудівська Аравія (132,48 мільйона євро — вперше за довгий час) і Катар (100 мільйонів євро).
Читайте також: Rheinmetall рветься на схід. Як Україна вироблятиме та продаватиме німецьку зброю
Нагадаємо:
Після перших трьох місяців 2024 року Німеччина схвалила експорт в Україну зброї на 3,54 мільярда євро.
Німеччина допоможе модернізувати енергетичну інфраструктуру регіону, зокрема у сфері фінансування закупівлі додаткових джерел генерації електричної й теплової енергії.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Орбан прибув до Києва

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua