News.ua


Добудовувати Хмельницьку АЕС потрібно, але після завершення війни — експерт

Июнь 27
17:16 2024

Енергоблоки №3 та №4 на Хмельницькій АЕС мають бути добудовані, однак із міркувань безпеки це варто робити після завершення війни.
Таку позицію висловив голова правління Київського науково-дослідного та проєктно-конструкторського інституту «Енергопроєкт» (КІЕП) Юрій Сапожніков, пише «Укрінформ».
«На нашу думку, третій-четвертий блоки на Хмельницькій АЕС мають бути добудовані. Це той ресурс, в який уже вкладено близько 2 млрд дол. на кожен енергоблок», — сказав Сапожніков.
За його словами, щоб знести вже збудовані конструкції енергоблоків, довелося би витратити ще близько 1 млрд дол.
Водночас наголосив Сапожніков, транспортування обладнання для енергоблоків та самі будівельні роботи під час війни є ризикованими, зокрема, через можливі російські атаки на будмайданчик.
«Робити це (добудовувати ХАЕС — ЕП) треба, але пізніше, після того, як буде завершена російська агресія», — вважає Сапожніков.
Зараз він вважає за доцільне зосередитися на розбудові розподіленої генерації.
Нагадаємо:
Для добудовування Хмельницької атомної електростанції планується залучити кредитні кошти, а також власні кошти НАЕК «Енергоатом».
Комітет Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг на засіданні в понеділок схвалив законопроєкт №11146 про розміщення, проєктування та будівництво енергоблоків №3 і №4 Хмельницької АЕС (Х3/Х4).
Голова Міненерго Герман Галущенко наполягає на необхідності розширювати Хмельницьку атомну електростанцію (ХАЕС).
Економічна правда.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Ізраїль відреагував на погрози Ірану щодо «війни на знищення»

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua