News.ua


До України прибула перша партія підручників НУШ, надрукованих у Євросоюзі

Июнь 21
02:10 2023


В Україну доставили першу партію підручників з української мови для програми “Нової української школи”, які були надруковані у Європейському Союзі.

Як передає Укрінформ, про це міністр освіти та науки Оксен Лісовий повідомив у Фейсбуці.

“Перша партія підручників НУШ з української мови вже в Україні. До кінця червня отримаємо усі 503 тисячі підручників з української мови для 5 класу, які до 1 вересня будуть доставлені безпосередньо до шкіл”, — написав він.

За словами Лісового, цей наклад ще минулого року погодилися безоплатно надрукувати партнери з Єврокомісії. Йдеться про підручники видавництв, які безоплатно надали свої макети та право на друк.

“Ми вдячні видавництвам “Ранок” і “Освіта” за участь у цьому проєкті. А доставку підручників з ЄС до України підтримала організація Plan International Ukraine. Дякую за допомогу!”, — підкреслив міністр.

Загалом на підручники для НУШ цього року у державному бюджеті передбачено 754,9 млн грн. За ці кошти буде видано 65% усіх необхідних підручників для учнів 6 класу, підручники з історії України для 5 класу, підручники шрифтом Брайля та підручники для шкіл з навчанням мовами національних меншин з усіх предметів для 5-6 класів.

Як зауважив Лісовий, частину підручників для 5 класу надрукували торік за підтримки партнерів (серед яких видання з математики, польської мови, природничої галузі).

Читайте також: Реформу Нової української школи запровадять для 5-9 класів – Шмигаль

Окрім того, МОН веде переговори з партнерами щодо друку решти підручників для 5-6 класів. Міністерство уже має низку домовленостей, зокрема з Єврокомісією.

Як повідомляв Укрінформ, перехід на 12-річну систему шкільної освіти в Україні має відбутися у 2027 році.

Фото: Оксен Лісовий, Фейсбук

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

В Офісі Президента відповіли на плани Трампа щодо України

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua