News.ua


Держдеп — про ордери на арешт Шойгу та Герасимова: Штати підтримують дії МКС

Июнь 25
23:35 2024


Сполучені Штати Америки підтримують рішення Міжнародного кримінального суду, який видав ордери на арешт Сергія Шойгу та Валерія Герасимова за підозрою у їх причетності до воєнних злочинів.

Про це заявив у вівторок речник Держдепартаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми чітко заявили, що російські війська під час незаконного вторгнення в Україну вчиняли звірства, і за ці звірства мають понести відповідальність», — наголосив представник Держдепу.

Він підкреслив, що Сполучені Штати підтримують низку міжнародних розслідувань злочинів РФ в Україні, «включно з розслідуванням, яке проводить МКС».

Водночас Міллер підтвердив, що американська сторона здійснює обмін інформацією з МКС, однак не розкрив змісту спілкування, пославшись на приватність комунікацій.

Читайте також: Боррель привітав рішення МКС видати ордери на арешт Шойгу і Герасимова

Як повідомляв Укрінформ, 24 червня судді Міжнародного кримінального суду видали ордери на арешт щодо секретаря Ради безпеки РФ Сергія Шойгу та начальника Генерального штабу ЗС РФ Валерія Герасимова. Їх підозрюють у воєнних злочинах — атаках на цивільні об’єкти, завданні шкоди цивільному населенню та об’єктам, а також злочинах проти людяності.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Киев второй год подряд попадает в десятку худших для жизни городов мира

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua