News.ua


Держдеп квапить Україну з реформами корпоративного управління і децентралізації

Май 14
10:48 2021

Україна має відновити досягнутий за попередні роки успіх у реформах щодо корпоративного управління й децентралізації, аби поліпшити економічні показники та інвестиційні можливості.

На цьому наголосив заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент під час онлайн-конференції «Україна в Вашингтоні», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Питання корпоративного управління є одним із ключових пакетів реформ, які підтримувала адміністрація Обами-Байдена після Революції гідності. І це є критично важливим компонентом для того, щоби Україна досягла успіху, оскільки українські корпорації – чи то державні підприємства, чи приватні компанії – потребують належного управління, незалежності від державного втручання, а також відповідальності за міжнародними стандартами», — заявив представник Держдепартаменту США.

В іншому разі, за його словами, українські компанії не будуть конкурентоспроможними, а «американський бізнес, так само як і інші інвестори, все частіше шукатимуть можливості, щоби вкласти свої гроші в іншому місці».

Читайте також: Кадровий бум в Нафтогазі: як це вплине на реформу корпоративного управління в держсекторі

Кент зауважив, що це питання є дуже важливою частиною нинішнього діалогу США з українською владою.

За його словами, ще одне важливе питання, де потрібен поступ, — децентралізація й відхід від радянської корумпованої системи. Ця реформа створює потужні можливості для регіонів приймати рішення, які змінюють життя людей безпосередньо на місцях, зауважив Кент.

«І в цьому є сутність відповідального управління та демократії – коли люди мають право голосу, а також можливість для вирішення проблемних питань своєї громади»,- підкреслив представник Держдепу.

Читайте також: Корумповані сили в Україні і агресія Росії прагнуть досягти однакових цілей – Блінкен

Як повідомляв Укрінформ, держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Києва минулого тижня наголошував на необхідності для України поновити прогрес у реформах, а також у боротьбі з корупцією. У США підкреслюють, що ефективна відповідь на цей виклик є не менш важливою для України, ніж протистояння зовнішній агресії з боку РФ.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Зеленський про візит Орбана: Це чіткий сигнал про те, наскільки важлива єдність у Європі

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua