News.ua


Цьогоріч передбачено $625 мільйонів на виплати переселенцям — Верещук

Июнь 17
15:00 2024


Цьогоріч 625 мільйонів доларів передбачено на грошові виплати вразливим категоріям внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомила віцепрем’єр-міністр, міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час конференції «Грошова допомога внутрішньо переміщеним особам», передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Мінреінтеграції. 

«Я знаю, що цьогоріч 625 мільйонів доларів передбачено саме на грошові виплати нашим людям вразливих категорій. Я дуже прошу продовжувати такі програми», – сказала вона.

Посадовиця подякувала організаторам та учасникам заходу за особисту мотивацію й вагомі внески у підтримку внутрішніх переселенців.

Вона відзначила надійну підтримку міжнародних партнерів та донорів. Зокрема USAID, WFP, IOM, UNHCR, UNICEF тощо.

За її словами, саме завдяки цим організаціям з моменту повномасштабного вторгнення українці отримали 2 мільярди доларів США грошової допомоги, а половина цих коштів була спрямована на підтримку ВПО.

Читайте також: На травневі виплати переселенцям спрямували ₴3,2 мільярда — Мінреінтеграції

«Грошова підтримка – це швидкий, простий та гнучкий інструмент гуманітарного реагування. Тому він дуже ефективний», — акцентувала Верещук.

Конференція була організована Тимчасовою спеціальною комісією Верховної Ради з питань захисту прав ВПО та постраждалих від агресії РФ за підтримки USAID.

Метою заходу є об’єднання зусиль держави та міжнародних партнерів для мобілізації фінансової підтримки ВПО.

Як повідомляв Укрінформ, станом на травень статус внутрішньо переміщених осіб мають 4,6 мільйона людей, водночас виплати отримують лише 1,5 мільйона українців.

Фото: пресслужба Мінреінтеграції

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Виправлено важливу проблему. Компанія Apple випустила нове оновлення для AirPods

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua