News.ua


Цьогоріч Міноборони допустило до експлуатації 9 бойових роботів українського виробництва

Май 11
02:35 2024


Із початку року фахівці Міністерства оборони кодифікували і допустили до експлуатації в Силах оборони України девʼять наземних роботизованих комплексів вітчизняного виробництва.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Начальник управління МОУ Володимир Рочняк зауважив, що роль безпілотних систем на полі бою збільшується, сьогодні вони виконують широкий спектр завдань, поступово мінімізуючи присутність людини на лінії фронту.

«Багато вітчизняних виробників нині сфокусовані на виробництві роботизованих систем із метою підвищення спроможностей Збройних сил України та збереження життя наших воїнів. Тільки із початку 2024 року кодифіковані 9 наземних роботизованих комплексів, створених українським зброярами», — зазначив Рочняк.

Читайте також: Бійці на фронті забезпечені роботизованими засобами на 15% — волонтерка

За його словами, кодифіковані безпілотні платформи призначені для виконання різних завдань на полі бою. Окремі з них є носіями системи озброєння, зокрема, кулеметів різних калібрів. Ці бойові роботи дозволяють нашим воїнам з укриття дистанційно вести вогонь по противнику, що убезпечує їх від поранень та загибелі.

Серед кодифікованих цьогоріч безпілотних наземних комплексів також є роботи для евакуації поранених із поля бою, виконання логістичних завдань, мінування та розмінування.

Читайте також: Міноборони розвиває технологію, яка дасть можливість запобігти «дружньому вогню» по дронах

У Міноборони нагадали, що кодифікація і подальший допуск зразка озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва до експлуатації з присвоєнням йому номенклатурного номера НATO дозволяє закуповувати цю зброю за кошти з державного бюджету для підрозділів Сил оборони України.

Як повідомляв Укрінформ, обсяги виробництва військової техніки в Україні зросли втроє, причому за деякими напрямками – в десятки разів. 

Фото: Міноборони

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Як можна зарядити ноутбук від повербанка, коли немає світла: це дуже просто

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua