News.ua


Члени НАТО неформально домовились не постачати Україні літаки й танки — ЗМІ

Май 26
03:16 2022


Між країнами НАТО існують «неформальні» домовленості про утримання від постачання в Україну деяких систем озброєнь. Йдеться про західні танки та бойові літаки.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Die Zeit.

За інформацією джерел агентства dpa, члени Альянсу побоюються, що в разі початку відкритої конфронтації з москвою через такі постачання організація відмовиться від повної підтримки своїх партнерів.

Читайте також: Україні потрібна допомога зброєю без винятків і обмежень – Зеленський

Буцімто через це Польща раніше відмовилася від постачання Україні винищувачів МіГ-29 радянського виробництва.

«Як було підтверджено в середу в Брюсселі в колах Альянсу, ризик прямої військової конфронтації між країнами НАТО і росією має бути зведений до мінімуму. Є побоювання, наприклад, що росія може офіційно розцінити постачання західних бойових танків і бойових літаків як вступ у війну, а потім вжити військових заходів у відповідь», — заявили джерела.

Читайте також: Ізраїль відхилив прохання США дозволити передачу протитанкових ракет Spike Україні

У публікації при цьому повідомляється, що в НАТО уважно стежать за розвитком подій в Україні і не виключають відправки важкої техніки в разі необхідності.

Нагадаємо: у США заявляють, Україна може отримувати військові літаки радянського зразка від західних союзників за двосторонніми контрактами, і Вашингтон не обмежує їх у таких постачаннях.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Зеленський запевняє, що уряд робить все, щоб збільшити імпорт електроенергії з ЄС

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua