News.ua


Центробанк РФ тимчасово скасував торги на Мосбіржі

Июнь 13
22:08 2024

Центробанк РФ ухвалив рішення тимчасово не проводити на Мосбіржі торги зранку 14 червня.
Про це у заяві фінустанови.
«Банк Росії ухвалив рішення не проводити торгові сесії до 9:50 за московським часом на валютному ринку і ринку дорогоцінних металів, а також на терміновому ринку ПАТ «Московська Біржа» з 14 червня 2024 року і до скасування цього рішення», — йдеться у заяві.
Мосбіржа також повідомила, що з 14 червня на валютному ринку і ринку дорогоцінних металів, а також на терміновому ринку торги проводитимуться з 9:50 мск. З 9:50 до 10:00 пройде аукціон відкриття, після чого розпочнеться основна сесія.
Торги на фондовому і грошовому ринках відбуватимуться за стандартним розкладом. На валютному ринку і ринку дорогоцінних металів торги почнуть здійснюватися за всіма інструментами, за винятком валютних пар з доларом США, євро і гонконгським доларом.
Нагадаємо:
Напередодні США істотно розширили санкційний список щодо Росії, включивши до нього сотні нових позицій, зокрема Московську біржу, яка в результаті була змушена оголосити про припинення торгів доларом США і євро з 13 червня.
Як наслідок впливу санкцій, готівковий курс купівлі долара та євро у відділеннях багатьох московських банків різко зріс. 12 червня станом на 21:30 максимальне значення заявок на купівлю першої валюти становило 120 рублів за долар, а другої — 125 рублів за євро.
У деяких банках, у певний момент, курс американського долара сягав 200 рублів.
Офіційний курс долара за даними Центрального Банку РФ становив 89,02 рубля, а євро — 95,74 рубля.
Акції Московської біржі 13 червня відкрилися зниженням до 15% на тлі запровадження санкцій США.
Економічна правда

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Економістка озвучила найболючіші санкції для економіки РФ

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua